- Wrijf de varkenshaasjes rondom in met peper en zout. Verhit de helft van de boter in een braadpan en braad het vlees, gedurende 2 tot 3 min aan alle kanten. Bestrooi met de verkruimelde tijm en de salie.
- Schik de varkenshaasjes op een bakplaat. Overgiet met de boter waarin het vlees werd gebraden, bestrooi met de gehakte sjalotten en laat nog 15 min in een hete oven braden. Maak de oesterzwammen schoon en fruit ze gedurende 5 min in de rest van de boter. Breng op smaak met peper en zout. Houd de gebraden varkenshaasjes warm.
- Giet het kookvocht door een fijne puntzeef en vang het vocht op in een kleine steelpan. Voeg hier de vleesbouillon en de wijn bij, en laat alles tot de helft inkoken.
- Kook de wortelen in gezouten kokend water en plet ze tot een fijn mengsel. Voeg er de room en de boter bij en breng op smaak met peper en zout. Verwarm op een zacht vuurtje. Breng eventueel nog verder op smaak en giet dit mengsel over de varkenshaasjes. Schik de oesterzwammen op de schotel en dien op met de wortelpuree. Serveer eventueel met gebakken aardappelen."}}