Maak de champignons schoon. Doe de champignons met een kleine scheutje water in een pan, leg een deksel op de pan en verhit de champignons 5 minuten. De pan regelmatig even schudden. Laat dan de champignons uitlekken en vang het vocht op. Pel de sjalotjes en snipper deze fijn. Snijd de varkenshaasjes in plakjes van 1 centimeter en bestrooi het vlees mwet wat zout en peper. Verhit de boter in een pan en bak hierin de stukjes varkenshaas rondom bruin. Draai dan de hittebron wat lager en laat het vlees 5 minuten zachtjes bakken. Haal het vlees uit de pan. Bak in het achter gebleven bakvet de champignons en de sjalotjes een paar minuten. Voeg dan de cognac, kookvocht van de champignons en de bouillon toe en laat dit een paar minuten koken. Roer in een kommetje de maïzena met de room tot een papje en roer dit door de saus. Doe de stukjes vlees in de saus en laat alles goed warm worden.
Varkenshaasstukjes in cognacsaus is een recept van Jerryke's Cuisine