Varkenslapjes met tomatengarnituur onder Affligems

2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Snipper de sjalot en de knoflook fijn.
- Pel de tomaat (gaat gemakkelijk wanneer u ze enkele tellen in kokend water dompelt), verwijder de pitten en snij in blokjes.
- Snij de champignons in schijfjes.
- Verwijder de korsten van de kaassneden. Bak de varkenssneden langs beide zijden gedurende 3 min. in 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en leg ze naast elkaar op een ovenplaat. Bak in diezelfde pan de ui en de knoflook glazig in 2 eetl. olijfolie en voeg er de champignonschijfjes aan toe. Laat gedurende 2 à 3 min. bakken en voeg er de tomatenblokjes aan toe. Laat nog 2 min. opwarmen en strooi er de cayennepeper over. Verdeel het mengsel over de varkenssneden en leg op elke snede een sneetje Affligem-kaas. Verdeel het kruidentuiltje over de kaas. Zet gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven (200 °C). Zet tot slot nog 2 min. onder de grill. Serveer met gestoomde boontjes en aardappelpuree.

Varkenslapjes met tomatengarnituur onder Affligems is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Gestoofde varkenslapjes met olijven, sperziebonen en tomaat
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenslapjes met zuurkool en witte bonen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde varkensrolletjes
50 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolstamppot met gevulde varkensfilet
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept