- Pel de tomaat (gaat gemakkelijk wanneer u ze enkele tellen in kokend water dompelt), verwijder de pitten en snij in blokjes.
- Snij de champignons in schijfjes.
- Verwijder de korsten van de kaassneden. Bak de varkenssneden langs beide zijden gedurende 3 min. in 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en leg ze naast elkaar op een ovenplaat. Bak in diezelfde pan de ui en de knoflook glazig in 2 eetl. olijfolie en voeg er de champignonschijfjes aan toe. Laat gedurende 2 à 3 min. bakken en voeg er de tomatenblokjes aan toe. Laat nog 2 min. opwarmen en strooi er de cayennepeper over. Verdeel het mengsel over de varkenssneden en leg op elke snede een sneetje Affligem-kaas. Verdeel het kruidentuiltje over de kaas. Zet gedurende 15 min. in een voorverwarmde oven (200 °C). Zet tot slot nog 2 min. onder de grill. Serveer met gestoomde boontjes en aardappelpuree."}}