Varkensoesters met appelen

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Varkensoesters van vet en vlies ontdoen, licht behameren, met peper, zout en een vleugje kaneel inwrijven. Olie en boter op een hoog vuur verhitten en de oesters daarin aan beide zijden ca. 5 minuten aanbraden. Intussen de appels wassen, drogen, schillen, in vieren delen en klokhuis verwijderen. De appelkwartjes in dunne schijfjes snijden. De oesters uit de pan halen en op een voorverwarmde schaal leggen. Daarna stooft u de appelschijfjes 3-5 minuten licht in de jus. Met citroensap besprenkelen, zure room erdoor roeren en over de oesters verdelen. Eventueel nog met vers gemalen peper op smaak brengen. Opdienen met Parijse aardappeltjes of puree en verse sla. Als U het extra feestelijk wilt maken, kunt U een paar scheutjes calvados of cognac gebruiken om de oesters te flamberen. _________________

Varkensoesters met appelen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Groen sapje
5 min Snack
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Hartige appelbollen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Apfelstrüdel
Nagerecht
Bekijk recept

Varkensoesters met appelen, perziken en gedroogde abrikozen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde varkensoester met tapenade van pistachenootjes
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse Varkensoester Met Basilicumboter
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensoester à la Picasso
0 min
Bekijk recept