Varkensrollade met kumquat-honingsaus

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

(begin ca 1 uur en 45 minuten voor het opdienen) Oven voorverwarmen op 200° C Pureer kumquats met schil en wrijf de puree door de zeef Meng de helft van de puree met de honing, suiker en mosterd Bestrijk de rollade met dit mengsel en leg hem in de braadslee Braad de rollade in 1 1/4 à 1 1/2 uur gaar in het midden van de oven Bestrijk het vlees tijdens het braden nog enkele malen met het honing/kumquat-mengsel Laat het vlees na het braden, verpakt in alu-folie, ca. 15 minuten rusten op een warme plek Maak intussen de saus: Verhit 15 g boter, voeg de honing toe en laat die lichtbruin worden (caramelliseren) Roer de azijn en wijn erdoor en laat dit mengsel voor de helft indampen Schenk de fond erbij en de overgebleven kumquatpuree Laat dit mengsel weer voor de helft indampen Zeef de saus en roer er 30 g blokjes koude boter door (saus mag nu NIET meer koken) Klop de saus met een staafmixer zeer schuimig Serveer er bijvoorbeeld spinazie met pistachenootjes en/of broccoli, golden long frites en/of gekookte aardappelen bij.

Varkensrollade met kumquat-honingsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Runderribeye met cranberry-honingsaus
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tamme eendenborst met oestersaus
45 min-
Bekijk recept
Rachel Khoo's pad elzas
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met soja-honingsaus
10 min Snack
Bekijk recept

Varkensrollade met bieten-cranberrychutney
100 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensrollade met appelcompote
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensrollade met pastinaak-rucolastamppotje
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse rollade met tomaatjes en uien
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept