Maak het vlees droog met keukenpapier. Wrijf het vlees in met wat zout en peper en wentel de lapjes daarna door de gezeefde bloem.Schud overtollige bloem af. Verhit een braadpan en laat de boter smelten.Wacht tot de schuim van de boter begint weg te trekken. Bak de varkenslapjes er aan weerszijden lichtbruin in. Neem ze daarna uit de pan en houd ze apart. Fruit in de resterende boter de uien 3 minuten.Voeg de look toe en schenk er na 1 minuut de vleesfond en 2 dl heet water bij. Breng alles onder voortdurend roeren aan de kook. Leg het vlees terug in de pan. Temper het vuur en laat de varkenslapjes met het deksel schuin op de pan, in 45-50 minuten zachtjes gaar stoven. Neem het vlees uit de pan en houd warm. Kook intussen de aarappeltjes in water waaraan wat zout is toegevoegd gaar. Laat de aardappeltjes uitlekken in een vergiet. Houd ze daarna warm. Roer sherry of madeira door het in de pan achtergebleven stoofvocht. Wacht tot alles aan de kook is gekomen. Roer de room er door en laat alles zolang zachtjes koken tot een licht gebonden saus. Proef de saus en voeg eventueel zout en/of peper toe. Zeef de saus. Warm de aardappeltjes hierna nog even in de saus op. Snijd het warme vlees in blokjes of reepjes. Schik de aardappeltjes met de aanhangende saus in het midden van voorverwarmde borden. Verdeel het vlees er over en schep de rest van de saus er over. Bestrooi de gerechten met peterselie. Geef er een groene sla met bleekselder apart bij.
Varkenvlees gestoofd met aardappeltjes in mosterds is een recept van Jerryke's Cuisine