2de tomaten wassen, even in kokend water dompelen, dan pellen en in plakjes snijden
3 het gehakt in een koekenpan op de gewone manier rul bakken. met zout/peper/paprikapoeder kruiden.
4 de uien toevoegen en even meefruiten. de plakjes tomaat toevoegen, goed mengen en nog 5 minuutjes op laag vuur laten staan.
5 de venkel schoonmaken en wassen. het groen eraf snijden en apart houden. de knollen in reepjes snijden. de aardappelen schillen en in plakjes snijden.
6 de plakjes aardappel en de reepjes venkel in een schaal (25-28 cm diam.) doen, afdekken en ca 7 minuten bij 600 watt verhitten. dan de groenten uit de schaal nemen.
7 het gehakt in de schaal doen, de groenten hierop scheppen. de kaas erover strooien, de schaal afdekken en ca 14 minuten bij 600 watt verhitten.
8 het venkelgroen fijnhakken en voor het serveren over het gerecht strooien. Dit is een recept van Catherine Creten