Maak de champignons schoon, hak 200 gram champignons fijn en snijd de rest in plakjes. Pel en snipper de sjalotten. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de farmerschinken in reepjes. Verhit de boter en smoor de fijngehakte champignons met een scheutje water en peper, zout en majoraan naar smaak 2 minuten. Voeg de wijn en de sjalotten toe en laat alles inkoken tot een dikke saus. Schenk al roerend de Room Culinair erbij en voeg de tomaten toe. Voeg de champignonplakjes toe en laat alles op een laag vuur 5 minuten pruttelen. Verdeel de farmerschinken over de bodem van een ovenvaste schaal. Schenk de saus erover en bestrooi met de kaas. Zet de schaal enkele minuten onder de hete grill. Lekker met stokbrood. Tip: Wilt u een dikkere saus? Kneed dan een gelijke hoeveelheid boter en bloem door elkaar (beurre manie) en voeg dat in kleine plukjes aan de saus toe totdat hij naar wens voldoende gebonden is.
Verdronken Farmerschinken in roomsaus is een recept van Jerryke's Cuisine