Snij de meloenen in tweeën en verwijder alle pitten. Haal met een lepeltje uit elke helft twee lepeltjes vruchtvlees. Leg het vruchtvlees in een bord en hou het apart. Leg de halve meloenen op een schotel, dek af met folie en zet koel weg. Schil de peren en snij ze overlangs in tweeën. Verwijder het klokhuis. Snij elke helft in dunne schijfjes. Leg de schijfjes op een bord, dek af met folie en zet koel weg. Doe een tiental frambozen in de blender, doe er het apart gehouden vruchtvlees van de meloen bij en de suiker. Mix fijn. Giet het mengsel in een diep bord. Laat 1 tot 2 uur opstijven in de koelkast. Doe net voor het opdienen in elke meloenhelft een paar eetlepels van de opgesteven sorbet. Leg er de sneetjes peer en de frambozen bovenop. Versier met snippertjes munt. Dit is een recept van Paule Neyrat