Haal de scampi's ruim een uur op voorhand uit de diepvries en laat ze ontdooien in een vergiet. Pel twaalf scampi's maar laat de staart en de laatste ringen zitten. Pel de overige scampi's volledig en snij ze in vier partjes. Stoof de scampi's in een stoofpan met de olijfolie. Wanneer ze verstijfd zijn, de ietwat verbrokkelde pili-pili toevoegen. Een minuut stoven en de geperste lookteentjes toevoegen. Voeg er dan de tomatencoulis, peper en zout bij. Zet het deksel op een kier en laat alles nog een tiental minuten zachtjes pruttelen. Af en toe wat roeren. Ondertussen een grote pan gezouten water aan de kook brengen. Leg er de tagliolini in en laat ze, na twee minuten koken, uitlekken. Leg ze dan in de pan (zonder water). Voeg de gehakte peterselie bij de saus, breng ze nog wat op smaak en giet ze over de pasta. Goed mengen en onmiddelijk opdienen. Zorg ervoor dat op elk bord drie hele scampi's liggen. Eventueel ook wat geraspte Parmezaanse kaas opstrooien.