Bestrijk de rand van een springvorm van 22 cm dun met olie. Verkruimel de biscuits met een deegroller of in de keukenmachine. Smelt de boter in een steelpannetje en roer de biscuitkruimels erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit goed aan. Roer in een kom de verse roomkaas met de suiker tot een romige massa. Klop in een andere kom de slagroom met de klopvast stijf. Spatel de slagroom en de yoghurt luchtig door het roomkaasmengsel en strijk het geheel over de biscuitbodem. Laat de taart +/- 4 uur in de koelkast opstijven. Maak de druiven schoon, halveer ze en verwijder de pitjes. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Verwijder voorzichtig de springvorm en schuif de taart op een schaal. Druk de druiven in cirkels met om en om blauwe en witte druiven in de taart, houd het midden vrij. Bestrooi het midden van de taart met het geroosterde amandelschaafsel.
Verse roomtaart met druiven en amandelen is een recept van Jerryke's Cuisine