Vijgensaus

4 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Laat gedroogde vijgen zwellen in 2 dl witte porto gedurende 2 à 3 u. Snij de gemarineerde vijgen in 3 en breng aan de kook samen met de porto. Voeg ook 1 eetl. ciderazijn, 1 koffiel. honing en een snuifje tijm toe. Laat even doorkoken op een hevig vuur. Giet door een zeef en doe het vocht opnieuw in een pan. Bind de saus met het mengsel van 1 eetl. bloem en 1 eetl. boter. Doe er de uitgelekte vijgen bij, laat nog even opwarmen en kruid naar smaak met peper en zout.

Vijgensaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Slagroomijs met vijgensaus
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Everzwijnfilet met vijgensaus en vergeten groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met koekkruiden, rijst en spruitjes van Nienke Jagersma
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebraden wild met verse vijgensaus
180 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Slagroomijs met vijgensaus
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Everzwijnfilet met vijgensaus en vergeten groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met koekkruiden, rijst en spruitjes van Nienke Jagersma
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebraden wild met verse vijgensaus
180 min Hoofdgerecht
Bekijk recept