- Pocheer de visfilets 20 minuten in deze bouillon. Maak in de tussentijd de saus. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de rookspek en de gesnipperde ui zo zacht mogelijk gedurende 10 minuten. Roer de bloem erdoor, schenk 1 ? deciliter van het viskookvocht erbij en blijf roeren tot een gladde massa ontstaat. Herhaal deze handeling met de melk en laat de saus een paar minuten doorkoken.
- Roer de peterselie erdoor en breng de saus vervolgens op smaak met peper en nootmuskaat.
- Bestrijk de visschelpen met boter. Verdeel de visfilets gelijkmatig over de schelpen en schenk de saus erover. Bestrooi de bovenkant van het gerecht met een mengsel van paneermeel en geraspte kaas en leg hier en daar een klontje boter.
- Maak de randen van de schelpen schoon met een stukje keukenpapier en laat ze hoog in een voorverwarmde oven (200? C of gasovenstand 4) een goudbruin korstje krijgen."}}