Op Zeezout Gegaarde Aubergine Met Geitenkaas

4
0-10 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Spoel de aubergine, droog hem en snijd de twee uiteinden eraf, snijd de groente eerst horizontaal en dan verticaal doormedden, on vier gelijke stukken te krijgen. - Bestrooi een bakplaat pet het zeezout, leg er de stukken aubergine op met het vruchtvlees naar beneden en laat 20 minuten garen in een oven van 200?C. - Pel ondertussen de tomaten, snijd ze in vieren, ontpit ze en snijd het vruchtvlees in dikke reepjes. - Laat de tagliatelle al dente koken en houd warm. - Neem de gegaarde stukken aubergine uit de oven en schraap al het zout eraf, hol met een lepeltje het vruchtvlees uit de stukken groenten (tot halverwege de dikte).Prak of pureer het vruchtvlees fijn, kruid met peper en een snuif provencaalse kruiden, vul de uitgeholde stukken aubergine met de puree. - Versnijd de geitenkaas in vier porties en verdeel ze over de auberginestukken, bestrooi met sesanzaadjes en plaats de groente onder de hete ovengrill tot de geitenkaas begint te smelten en een bruin korstje heeft gekregen. **- De saus:** - Laat de wijn inkoken, voeg de room toe, laat nog wat inkoken en klop de b oter beetje bij beetje onder de bereiding, breng op smaak met de saffraandraden, zout en een snuif cayennepeper. - Leg in het midden van elk bord een hoopje tagliatelle en schik er reepjes tomaat rond. - Lepel de saus eromheen en schik de gevulde aubergine op de deegwaren. - Garneer met kleine balletjes of "quenelles" die u gevormd hebt van de resterende auberginepuree.

Op Zeezout Gegaarde Aubergine Met Geitenkaas is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Frisse caesarsalade op toast
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Haasspiesjes op kool met kastanjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Artisjokharten op tomatenbrood
1u15 min Snack
Bekijk recept
Zuurkool op z'n Hongaars
30 min Bijgerecht
Bekijk recept