Snijd sjalotje in flinterdunne ringen, halveer de venkel en snijd deze in flinterdunne plakjes. Schil de sinaasappel dik. snijd boven een kom met een scherpmesje de partjes tussen de vliesjes los, hierbij het sap opvangen. Halveer de forel in de lengte. spreid 2 vellen alufolie van 30x30 cm. uit en vouw de randen omhoog. Verdeel de rozijnen, sjalot, venkel en sinaasappel over het midden van de folie. Verdeel er de kruiden, zout en peper over. Sprenkel het sap en de likeur erover en verdeel er de halft van de kruidenboter over. Leg daarop de forel en verdeel de rest van de kruidenboter erover. Vouw het pakketje dicht. Verwar de oven voor op 200 C. Laat de pakketjes in het midden van de oven in +/- 20-25 min. gaar worden. Serveren met gepofte aardappelen.
Foliepakketjes Met Forel En Venkel is een recept van Smulweb.nl