Walnotencake met koffie

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 °C. Hak de helft van de walnoten grof. Smelt de boter, suiker, melk en koffie op een laag vuur. Roer glad en haal van het vuur. Voeg de bloem, kaneel, eieren en gehakte walnoten toe en meng alles goed. Giet het beslag in een langwerpige cakevorm en bak 15 min. Strooi de rest van de walnoten over de cake en bak nog 30 min. tot de cake gaar is. Laat afkoelen op een rooster. Maak het glazuur door het kokende water en de oploskoffie te mengen. Zeef de poedersuiker in een kom, voeg de boter en de koffie toe tot een stevige pasta onstaat. Zet de kom in een bain-marie en verwarm al roerend tot het glazuur vloeibaar wordt. Druppel het glazuur over de afgekoelde cake.

Walnotencake met koffie is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kerstgranola met cranberry's, koffie, noten en chocolade
10 min
Bekijk recept
Café frappé
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Koffie-crème brûlée met kardemom
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Spuitchocolade
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Banaan-walnotencake
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Walnotencake
20-30 min -
Bekijk recept
Choco-walnotencake
30-60 min -
Bekijk recept
Bananen-walnotencake
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept