- Meng in een diep bord de suiker en de kaneelpoeder. Rol de appels erdoor. Zet de appels naast elkaar in een ovenschaal.
- Vul de appels met de rozijnen. (Wel deze eventueel van tevoren in rum.) Verdeel de marmelade of de abrikozenjam over de rozijnen in de appels.
- Schuif de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat de appels in ca. 20-25 minuten karameliseren. Dek ze af met aluminiumfolie als ze te donker worden.
- Was de sinaasappel en rasp 1 theelepel van de schil. Pers alle sinaasappels uit. Vul het sap aan met de witte wijn tot 4 dl. Voeg de sinaasappelrasp, de kruidnagels en de kaneel toe en breng alles aan de kook.
- Zeef het sap en los de suiker erin op. Roer het aardappelmeel glad met een beetje koud water en bind hiermee de saus. Zet de appels op borden of in schaaltjes. Giet de warme saus erover."}}