Warme appel met kruidige sinaasappelsaus.

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de appels met een dunschiller. Boor de klokhuizen eruit. Besprenkel de geschilde appels met het citroensap.
- Meng in een diep bord de suiker en de kaneelpoeder. Rol de appels erdoor. Zet de appels naast elkaar in een ovenschaal.
- Vul de appels met de rozijnen. (Wel deze eventueel van tevoren in rum.) Verdeel de marmelade of de abrikozenjam over de rozijnen in de appels.
- Schuif de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat de appels in ca. 20-25 minuten karameliseren. Dek ze af met aluminiumfolie als ze te donker worden.
- Was de sinaasappel en rasp 1 theelepel van de schil. Pers alle sinaasappels uit. Vul het sap aan met de witte wijn tot 4 dl. Voeg de sinaasappelrasp, de kruidnagels en de kaneel toe en breng alles aan de kook.
- Zeef het sap en los de suiker erin op. Roer het aardappelmeel glad met een beetje koud water en bind hiermee de saus. Zet de appels op borden of in schaaltjes. Giet de warme saus erover.

Warme appel met kruidige sinaasappelsaus. is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Kokospannenkoekjes met sinaasappel
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Fruitige balletjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Flensjes met sinaasappelsaus en ijs
25 min- Nagerecht
Bekijk recept
Friszure cheesecake met sinaasappelcompote
30 min Nagerecht
Bekijk recept

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept