Warme appel met kwark

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Zet ze op een stuk aluminiumfolie en besprenkel ze met citroensap.
- Roer de suiker, kaneel en kwark door elkaar en vul met een deel van dit mengsel de holten in de appels. Vouw het folie dicht en bak de appels in 30 minuten in de oven gaar (175 graden).
- Klop intussen de slagroom 'dik vloeibaar' en roer de eidooier los met de rest van het suikermengsel, de ma?zena en circa 2 eetlepels melk. Breng de rest van de melk aan de kook. Roer de hete melk bij kleine hoeveelheden door het mengsel met de eidooier. Schenk het mengsel terug in de pan en laat het geheel op een laag vuur al roerende binden. Blijf roeren als u de saus iets laat afkoelen. Schenk de saus vervolgens op de slagroom en spatel het geheel luchtig door elkaar.
- Verwijder de folie van de appels en zet ze rechtop op bordjes. Schenk de warme saus er over en bestrooi het gerecht met een beetje kaneel.

Warme appel met kwark is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Filokaneelkoekjes met kwark
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Abrikozen blechkuche
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept