- Zet het rookoventje met op de bodem het houtmot en de geplette jeneverbessen afgesloten op het hete rooster van de barbecue of op het gaspitje totdat het houtmot warm is en begint te roken. Leg nu de afgedepte zalmmoten op het rooster van het oventje en sluit weer goed af. Laat afhankelijk van de dikte van de zalmmoten 5 tot 7 minuten roken. Warm serveren met de koolsla.
- Laat de visfond met de saffraan inkoken tot ? van de hoeveelheid en laat afkoelen. Doe de eidooiers (of het hele ei), de azijn, de mosterd, peper en zout in een mengbeker en roer even goed door elkaar. Voeg de olie toe en zet de staafmixer op de bodem. Trek nu de staafmixer langzaam omhoog totdat er een mayonaiseachtige saus ontstaat. Voeg nu de afgekoelde, ingekookte visfond en de slagroom toe en meng alles goed door elkaar met de staafmixer. Als de saus te dik is kun je wat citroensap toevoegen of eventueel wat lauw water.
- Serveer de saus bij de zalm.
- Dien op met puree."}}