Warme gerookte zalm met saffraansaus en koolsla

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Marineer de zalmmoten +/- 15 minuten ( af en toe even omdraaien).
- Zet het rookoventje met op de bodem het houtmot en de geplette jeneverbessen afgesloten op het hete rooster van de barbecue of op het gaspitje totdat het houtmot warm is en begint te roken. Leg nu de afgedepte zalmmoten op het rooster van het oventje en sluit weer goed af. Laat afhankelijk van de dikte van de zalmmoten 5 tot 7 minuten roken. Warm serveren met de koolsla.
- Laat de visfond met de saffraan inkoken tot ? van de hoeveelheid en laat afkoelen. Doe de eidooiers (of het hele ei), de azijn, de mosterd, peper en zout in een mengbeker en roer even goed door elkaar. Voeg de olie toe en zet de staafmixer op de bodem. Trek nu de staafmixer langzaam omhoog totdat er een mayonaiseachtige saus ontstaat. Voeg nu de afgekoelde, ingekookte visfond en de slagroom toe en meng alles goed door elkaar met de staafmixer. Als de saus te dik is kun je wat citroensap toevoegen of eventueel wat lauw water.
- Serveer de saus bij de zalm.
- Dien op met puree.

Warme gerookte zalm met saffraansaus en koolsla is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelkroketjes met koolsla
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Grillburger met koolsla
7 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shoarmabroodjes met falafel en pittige koolsla
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Teriyaki rundbrochetten en koolsla met passievrucht
35 min Voorgerecht
Bekijk recept

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept