Warme verse vijgen met gorgonzola

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Neem voor de vijgen bij voorkeur rijpe exemplaren. De vijgen goed wassen en droogdeppen. Met het mes de bovenzijde vier of zes maal diep insnijden en de vijg voorzichtig opendrukken. De vijgen rondom de schaal leggen. De gorgonzola met de slagroom tot een dikke massa roeren en deze in de vijgen scheppen. De schaal (onafgedekt) circa 30 seconden op vol vermogen in de magnetron verwarmen. Beslist niet te lang verwarmen: door de suiker in de vijgen en het vet van de saus is het gerecht zeer snel warm. Eventueel serveren met een sausje gemaakt van een mengsel van crème fraîche en slagroom.

Warme verse vijgen met gorgonzola is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Hamburger met avocadosalsa en gorgonzola
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Groentepizza met gorgonzola
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijstsalade met geroosterde groenten
30 min - Bijgerecht
Bekijk recept

Warme bonensalade met krokante ham
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme salade van sperziebonen met geitenkaas
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Roomrijstpudding met warme kersensaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept