Waterzooi van Noordzeevis

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak de vis schoon en fileer hem. Borstel mosselen en schelp- en schaaldieren grondig af. Pel en snipper de sjalotten en pocheer ze met de vis, de mosselen en de schelp- en schaaldieren in de visfond en de witte wijn. Maak de groenten schoon, snijd ze in dunne reepjes en stoof ze in 50 g boter. Giet de groenten af in een zeef en vang het vocht op. Neem vis, mosselen, schelp- en schaaldieren uit de pan, voeg het groentenat toe en laat de bouillon inkoken. Voeg de slagroom toe, laat de bouillon verder inkoken en voeg de resterende boter toe. Neem de schelp- en schaaldieren uit hun schaal en doe ze met de vis, de mosselen en de groenten in een vuurvaste terrine; giet de saus erover. Kook het gerecht nogmaals op, bestrooi het met peterselie en serveer het.

Waterzooi van Noordzeevis is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Waterzooi van Noordzeevis (2)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Adriatisch Soepje Met Noordzeevis
20-30 min -
Bekijk recept
Noordzeevis-fondue Op Mongoolse Wijze
30-60 min -
Bekijk recept
Bouillabaisse Met Noordzeevis
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Waterzooi van zalm en prei
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi uit de Stille Oceaan met wilde rijst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van zalmfilet met venkel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Waterzooi van de Noordzee
Hoofdgerecht
Bekijk recept