Was de courgette(s) en schaaf het met een kaasschaaf in plakjes (nadat je de voor- en achterkant eraf gesneden hebt). Ga door tot de zaadlijst. Doe dit rondom de courgette(s). Bak deze plakjes kort in hete olijfolie, met niet te grote hoeveelheden tegelijk, tot ze aan beide kanten aangebakken zijn. Leg ze op een bord dat schuin ligt, zodat je de olie eraf kan gieten. Bak nu de in kleine stukjes gehakte sjalot en knoflookteentjes in olijfolie. Schep dit in een ovenschaal, leg er de courgetteplakjes op en doe er versgemalen peper op en kruimel er naar smaak een tuinkruidenbouillonblokje overheen. Snij een paar rode tomaten in plakjes, leg die erop en strooi naar smaak geraspte oude en evt. (lekker!) geitenkaas overheen. Doe de schaal in een voorverwarmde oven (ongeveer 180 - 200 graden) en laat het zo'n 20 minuten staan. Als de courgette bijtgaar is, is het klaar.
Pasta met gegratineerde courgette is een recept van Jerryke's Cuisine