Breng ruim water aan de kook en voeg de tuinboontjes toe. Kook ze 1-2 minuten en giet ze dan door een zeef af. Overspoel ze direct met ijskoud water. Verwijder het grijsgroene velletje en houd de dubbele groene boontjes apart. Kook de pasta in licht gezouten water beetgaar. Rasp de citroen. Maak de lente-uitjes schoon en snijd de uitjes in ringetjes. Pel en snipper de knoflook. Hak de peterselie en ris de tijm van het takje. Scheur de basilicum in stukjes. Snijd de oude Goudse met een dunschiller of kaasschaaf in flinters. Fruit de ringetjes lente-ui in olijfolie zacht, maar laat ze niet kleuren. Voeg de knoflook toe samen met de geraspte citroenschil en peterselie en tijm. Strooi de tuinboontjes hierbij (voeg eventueel een scheutje vocht toe) en schep alles dooreen tot de boontje beetgaar zijn. Laat de pasta uitlekken en meng er de tuinboontjes door. Schud goed om. Bestrooi met de basilicum, kaas en versgemalen peper. Dit is een recept van Janny van der Heijden