Pastagratin met groentjes en scampi's

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Voorbereiding
- Dompel de diepgevroren scampi's gedurende 2 min in heet water, pel ze en verwijder het darmkanaal (de bruine draad die bitter smaakt). Dep droog.
- Snipper het teentje knoflook fijn.
Voorbereiding
(30 min.) 1. Breng 3 L lichtgezouten water aan de kook en kook de penne beetgaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

2. Verhit ondertussen 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak het fijngesnipperde knoflook en de scampi's al roerend tot ze lichtrozig zijn (ze moeten nog niet helemaal gaar zijn). Kruid met de Italiaanse mix. Haal de scampi's uit de kookpot.

3. Doe de diepgevroren groentemix in de kookpot en laat al roerend even stoven. Voeg de tomatenstukjes toe, roer om en laat op een matig vuur en zonder deksel stoven gedurende 8 à 10 min. tot u een dikkere groentesaus krijgt. Kruid met de Italiaanse mix, paprikapoeder, peper en eventueel wat zout.

4. Meng de uitgelekte pasta door de groentesaus en schep in een ovenschotel of in individuele ovenschaaltjes. Schik er de scampi's bovenop en bestrooi met een flinke laag geraspte mozzarella.

5. Schuif in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 5 min. en zet indien nodig nog even de grill aan voor een mooi goudbruin korstje. Tip Serveer onmiddellijk met een stukje stokbrood. zeer zeker een aanrader !!!! Bron: reklamefolder van de Colruyt

Pastagratin met groentjes en scampi's is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Pastagratin met spinazie en salami
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastagratin carbonara
50 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastagratin
20-30 min -
Bekijk recept
Vegetarische Pastagratin Met Pesto
30-60 min -
Bekijk recept