Pasteitjes met mantelschelpnoten

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de prei in zeer fijne ringen (wit en een beetje groen). Smelt 1 eetl. boter in een kookpan en voeg de preiringen toe. Roer om en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat op een zacht vuur gedurende 5 min. stoven. Voeg de diepgevroren mantelschelpnoten toe, roer om en laat nog eens 5 min. stoven. Meng 2 eetl. mascarpone, 2 eetl. bloem en de eidooier goed dooreen en voeg dit mengsel bij de bereiding. Meng goed dooreen en laat zachtjes binden. Roer er 3 eetl. geraspte parmezaankaas door en breng, indien nodig, op smaak met citroensap, nootmuskaat, peper en zout. Intussen hebt u de pasteitjes verwarmd in de hete oven (10 min. op 200°C). Snij de 'hoedjes' eruit, vul de pasteitjes met de bereiding en zet de 'hoedjes' er terug op. Versier met een toefje peterselie of tuinkers en een schijfje citroen en dien onmiddellijk op.

Pasteitjes met mantelschelpnoten is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Pannetje van mantelschelpen met cantharellen geparfumeerd met een vleugje vanille
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomatenroomsoep met mantelschelpnoten en basilicum
0 min
Bekijk recept
Gratin van mantelschelpnoten met fijne groenten
0 min
Bekijk recept
Zeevruchtenpannetje met asperges
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Bladerdeegpasteitjes met cantharellen en krab
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Britse gehaktpasteitjes met pastinaak
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paddenstoelenpasteitje
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Roompasteitjes
35 min Nagerecht
Bekijk recept