Braad in een grote gietijzeren stoofpan de duiven en de uien aan in 100 g hete boter. Voeg daarbij de saffraan, de gember en een mespuntje zout. Wanneer de duiven aan alle zijden goudbruin zijn, giet er dan 75 cl water bij en laat nog een half uur braden op een matig vuur. Zet apart. De stoofpan niet afwassen of schoonvegen. Verwarm de oven voor op stand 6-7 (200°C). Laat de duiven lauw worden en ontbeen ze, snij het vlees in kleine blokjes. Bak de amandelen goudbruin in 10 g boter, bestrooi ze met kaneel en hak ze grof met een keukenrobot. Laat de koriander en bladpeterselie samen met de suiker 4 minuten op zacht vuur slinken in de stoofpan en voeg er vervolgens 8 geklopte eieren bij. Laat onder voortdurend roeren 5 minuten doorbakken op zacht vuur. Laat afkoelen en verwerk er de amandelen in. Laat de rest van de boter smelten. Smeer er met een penseel 4 brickbladen mee in en bekleed er een bakvorm (22 cm doorsnede) mee: ze moeten lichtjes boven de vorm uitsteken. Bedek daarna achtereenvolgens met de duifbereiding, met 3 brickbladen die u eerst insmeert met boter, de amandelomelet en, tot slot, met de resterende met boter ingesmeerde brickbladen. Vouw de brickbladen naar het midden van de pastilla dicht, smeer de bovenzijde in met de resterende eierbereiding en vervolgens met de rest van de gesmolten boter. Bak 20 minuten in een hete oven. Zodra u de pastilla uit de oven neemt, bestrooien met bloemsuiker in latwerkvorm en onmiddellijk opdienen.
Pastilla's van duif met amandelen is een recept van Jerryke's Cuisine