Zalm met gegrilde paprikacoulis en zure bieslookro

3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij de paprika’s doormidden en verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten. Rooster de paprikahelften met de velkant naar boven in de oven, 10 cm onder de grill. Na 10 à 20 min. vertoont het vel zwarte vlekken (dat mag, want het vel wordt achteraf verwijderd). Hou de paprika’s in het oog, laat ze niet volledig verkolen. Laat afkoelen in een plastic of papieren zak of in aluminiumfolie: zo drogen ze niet uit. Schil de steel van de broccoli en snij in de lengte in repen, zodat u telkens een smal stukje steel bekomt met bovenaan een bloemroosje. Rasp de schil van de citroen heel fijn en snij het bieslook fijn. Meng citroenschil en bieslook onder de zure room, samen met het paprikapoeder. Kruid met peper en zout. Giet de visfond in een ovenschaal, voeg er de tijm aan toe en kruid met peper en zout. Schik de diepgevroren zalmfilets erin (naast elkaar), dek af met aluminiumfolie en bak gedurende 35 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C. Verwijder het vel van de paprika's. Pureer het vruchtvlees, voeg een geperst teentje look toe, peper en zout, 2 koffiel. wijnazijn en laat nog 5 min. zachtjes pruttelen. Kook de broccoli beetgaar in lichtgezouten water gedurende 7 min. Laat uitlekken. Serveer de zalm met een laagje paprikacoulis, de broccoli en een toefje zure room. Geef er natuuraardappelen of rösti bij.

Zalm met gegrilde paprikacoulis en zure bieslookro is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept