- Pel de knoflook.
- Doe de olijfolie in een kommetje en pers de knoflook erbovenuit. Roer 1/2 dl limoensap door de knoflookolie.
- Kook de tagliatelle gaar met zout volgens de gebruiksaanwijzing.
- Bestrooi intussen de zalmfilets met zout, peper en het chilipoeder.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de filets aan beide kanten ca. 4 minuten op een matig vuur. Haal de zalmfilets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
- Los het visbouillontablet op in 1 1/2 dl heet water.
- Blus het bakvet af met de rest van het limoensap, visbouillon en de bloemenhoning en laat ca. 2 minuten inkoken tot een saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de limoen-knoflookolie door de tagliatelle en verdeel het over 2 borden.
- Leg de zalmfilets op de tagliatelle.
- Schep de honing-limoensaus over de zalmfilets en garneer met de limoensliertjes."}}