Zalm met prei en rode wijnsaus

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- verwarm de oven voor op 260°C. voorzie een klein ovenplaatje - begin met de prei. maak de staven schoon, was ze in hun geheel, snijd ze hoogstens 1 keer door in de lengte. maak lange, gelijke stukken van zowat 10 cm.
- zet een pannetje op het vuur. doe daar de boter in, laat smelten, leg de stukken prei erin, kruid met peper en zout en laat, op een zacht vuur onder folie of deksel, langzaam beetgaar stoven. reken op 10 tot 15 minuten, je kunt de prei uiteraard ook stomen - voeg er af en toe, indien nodig, een beetje water aan toe om aanzette, of bruinen te vermijden.
- kruid de stukken zalm met peper en zout. bak ze in een bakpan met boter, 1 minuut aan elke zijde en schroei ze dicht.
- til de zalmstukken met de spatel uit de pan en leg ze op het ovenplaatje. laat er dan nog 10 minuten verder gaar worden in de warme oven.

Zalm met prei en rode wijnsaus is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Rundvlees in rode wijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fragole al vino rosso
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Claressefilet met witte wijnsaus en Hollandse asperges
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept