Was de rode paprika's en dep ze droog. Zet ze onder de ovengrill en draai ze een kwart om zodra de schil zwart kleurt. Haal de paprika's uit de oven zodra ze aan alle kanten gegrild zijn en wikkel ze onmiddellijk in vochtig absorberend keukenpapier. Laat de paprika's afkoelen, schil ze en verwijder de steel en de pitten. Pel de teentjes knoflook en laat ze 5 minuten blancheren in gezouten water. Mix de paprika's met de look en de room en kruid met peper en zout. Laat ze 5 minuten stoven en doe het mengsel in een puntzeef. Breng op smaak. Kruid de zalmporties met peper en zout en bestrooi één kant kwistig met sesamzaad. Verhit de olijfolie in een braadpan. Leg er de stukken zalm in met de sesamkant naar onder en laat ze 1 minuut bakken. Draai de stukken om en laat ze nog 5 minuten bakken. Laat uitlekken op absorberend keukenpapier. Schik de stukken zalm op warme borden en omring ze met de paprikacoulis. Werk af met blokjes gele paprika en verse kruiden.
Zalm met sesam en een coulis van paprika's is een recept van Jerryke's Cuisine