Diepgevroren zalm eerst ontdooien in de microgolfoven (5 à 6 minuten op het dooiprogramma). De zalmmoten met citroensap besprenkelen, kruiden met peper en zout. De uien pellen en versnipperen, in een schotel doen met 20 g boter en gedurende 2 minuten op 600 watt in de microgolf koken. De zalmmoten op de gestoofde uien leggen, de fijngesneden champignons bijvoegen, bestrooien met de in vlokjes verdeelde rest van de boter, aanlengen met wijn, de gehakte dragon toevoegen. Afdekken en gedurende 3 minuten op 600 watt in de microgolf laten koken; omkeren, nog 3 minuten laten koken. Dan de met het aardappelmeel vermengde room bijvoegen, 2 minuten laten koken, mengen, 2 minuten laten rusten. Opdienen met rondjes citroen en creoolse rijst. Pas de kooktijd aan het gewicht van de vis aan; reken 1 minuut kooktijd per 100 g vis.