Zalm met uien en champignons

2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Diepgevroren zalm eerst ontdooien in de microgolfoven (5 à 6 minuten op het dooiprogramma). De zalmmoten met citroensap besprenkelen, kruiden met peper en zout. De uien pellen en versnipperen, in een schotel doen met 20 g boter en gedurende 2 minuten op 600 watt in de microgolf koken. De zalmmoten op de gestoofde uien leggen, de fijngesneden champignons bijvoegen, bestrooien met de in vlokjes verdeelde rest van de boter, aanlengen met wijn, de gehakte dragon toevoegen. Afdekken en gedurende 3 minuten op 600 watt in de microgolf laten koken; omkeren, nog 3 minuten laten koken. Dan de met het aardappelmeel vermengde room bijvoegen, 2 minuten laten koken, mengen, 2 minuten laten rusten. Opdienen met rondjes citroen en creoolse rijst. Pas de kooktijd aan het gewicht van de vis aan; reken 1 minuut kooktijd per 100 g vis.

Zalm met uien en champignons is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept