Zalm-gambaspiezen met tapenaise

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de zalm in stukken van ca. 3 x 3 cm. Snijd de limoen in 8 partjes. Bestrijk de stukken zalm met olijventapenade en wikkel ze in een plakje rauwe ham. Steek om en om een stukje zalm, limoenpartje en gamba aan een spies. Rooster de spiezen op de barbecue in enkele minuten gaar en goudbruin (als de gamba’s roze zijn, zijn ze gaar). Roer intussen de rest van de tapenade door de mayonaise. Serveer de tapenaise bij de spiezen. Lekker met geroosterde of gepofte aardappels. Tip: Je kunt deze spiezen ook in de oven bereiden: leg ze ca. 10 minuten in een oven van 220°C (heteluchtoven 200°C)

Zalm-gambaspiezen met tapenaise is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker


Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept