Zalmcarpaccio met basilicum en limoen

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Snijd de zalmfilet met een dun en scherp mes overlangs door. Laat hierbij het vlees wel aan elkaar vastzitten. Kruid de zalm met versgemalen peper en een beetje grof zeezout.
- Meng de olie met het limoensap, basilicum, peper en zout en pureer dit samen fijn met een staafmixer of keukenmachine. Strijk hiermee de zalm aan beide zijden goed in. Rol de gemarineerde zalm zo strak mogelijk op. Wikkel vervolgens de zalm zo mogelijk nog strakker in de plastic folie. Rol hierna de zalm (in plastic folie) in de aluminium folie. Laat deze zalmrol gedurende zo?n 1? uur opstijven in de diepvries.
- Haal de zalm een 1/2 uur voor het serveren uit de diepvries. Verwijder alle folie en snijd met een scherp mes of op de snijmachine dunne plakjes. Leg deze plakjes op borden en wel zodanig dat elk bord geheel bedekt is.
- Bestrijk de plakjes met wat van de overgebleven marinade. Garneer met stukjes limoen, kerstomaatjes en basilicum.

Zalmcarpaccio met basilicum en limoen is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Bart van Olphens zalmcarpaccio
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Carpacciotoastjes
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmcarpaccio met gember
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmcarpaccio met groene appel
10 min Voorgerecht
Bekijk recept