Snipper de sjalotten fijn. Wikkel de (diepgevroren) zalmfilets telkens in twee sneetjes gandaham. Snij de wortel in kleine stukjes. Plaats de zalm-gandahamrolletjes in een ovenschotel naast elkaar. Voeg de sjalotten en stukjes wortel toe en kruid met tijm, laurier, peper en een heel klein beetje zout. Giet er de wijn en de visfond over en laat 25 à 40 min. (volgens de dikte van de stukken) garen in een voorverwarmde oven op 200 °C. Bak de diepgevroren mini-asperges in 2 à 3 min gaar in 2 eetl. boter. Kruid met peper, zout en een snuifje nootmuskaat. Haal de tijm en het laurierblaadje uit de ovenschotel en vang de saus en de groenten op. Hou de zalmrolletjes warm in de oven. Doe de saffraan bij de saus en de groenten en laat verder koken op hevig vuur tot de wortelen gaar zijn. Mix het geheel tot een gladde saus en bind eventueel met een beetje instantsausbinder. Serveer een stukje zalm met twee bundeltjes mini-asperges en geef er wat saus bij. Dien op met aardappelpuree.
Zalmfilet in een gandajasje met zachte saffraansau is een recept van Jerryke's Cuisine