Kook de aardappels met de knolselderij gaar in 20 minuten in water met zout. Giet dit af, stamp samen met de boter en melk tot een stevige, niet te natte puree en breng op smaak met zout en peper. Bereid de zalmfilets volgens de bereidingswijze op de verpakking in de oven of de magnetron. Snijd de snijbonen in ruiten, smelt de boter in de pan en schep de snijbonen erdoor. Voeg 1,5 dl water toe en smoor de bonen ca. 6 minuten met deksel op de pan. Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Boen de citroen goed schoon, rasp de schil er dun af en pers het sap eruit. Schep de tomatenblokjes, de citroenrasp, het fijngehakte bonenkruid en het citroensap door de snijbonen en verwarm de bonen nog 5 minuten op zacht vuur. Laat het vocht verdampen en breng op smaak met zout en peper. Serveer de gesmoorde snijboontjes met de aardappel- knolselderijpuree bij de zalm.
Zalmfilet met aardappel-knolselderijpuree en gesmo is een recept van Jerryke's Cuisine