Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de kerstomaatjes en bestrooi ze met oregano en Extra Vergine olijfolie, peper en zout. Zet ze in de oven gedurende 20 minuten. Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar. Maak de paprika schoon en snijd in grove stukken. Breng in een pan water, met een snufje zout, aan de kook en blancheer de broccoliroosjes in 5 minuten gaar. Verwarm de room in een steelpannetje met de knoflook, een groot deel van de kruiden, de paprika en broccoli en breng op smaak met peper en zout. Bak de zalm in een hete koekenpan met een scheutje Gentile olijfolie in ongeveer 8 minuten gaar. Doe de pasta na het afgieten in een grote schaal. Giet de roomsaus en de kerstomaatjes uit de oven erop. Schep alles samen met de rucola goed door. Serveer de pasta op grote borden en schep de vis er bovenop. Strooi de overgebleven kruiden erover en maal nog wat peper over de pasta. Lekker met een frisse salade. Tip: Dit gerecht smaakt ook heerlijk met gegrilde kipfilet.
Zalmfilet met paprika, broccoli, en kerstomaatjes is een recept van Jerryke's Cuisine
Dit vind je misschien ook lekker
Salade van volkorenpasta, tomaten, amandelen en gerookte kip