De look fijnpersen of fijnsnijden. De tomaten in blokjes snijden. Met een klopper de pastis, de room en de olijfolie goed mengen. 2 grote stukken snijden uit de aluminiumfolie. De forel in 2 snijden. Per persoon wordt er een papillot gemaakt. Op een blad met de glanzende kant naar binnen een stuk zalmforel leggen met het vel tegen de glanzende kant. De bereiding van room enz hierover gieten, De blokjes tomaat erover strooien samen met de look en peterselie. Peper & zout. De papillot sluiten door het goed toe te plooien aan de bovenkant. Goed toeplooien, zodat er geen stoom kan ontsnappen. Ongeveer 15 minuten op de bbq. Wanneer de papillot begint op te zwellen, is het klaar. Je kunt ook nog venkelzaadjes toevoegen aan dit recept. Heel lekker met aardappelen met kruidensaus. Niet bang zijn van de pastis, het heeft juist dat ietsje meer aan de bereiding. Dit is een recept van Colombine Ps: dit gerecht kun je ook bereiden in een voorverwarmde oven op 240°C.
zalmforelfilet met pastis op de bbq is een recept van Jerryke's Cuisine