- Breng in een pan lichtgezouten water aan de kook met het citroensap en leg er de asperges in. Laat 10 min. koken en laat uitlekken.
- Snij de asperges in stukjes en hou 12 mooie puntjes van ongeveer 3 cm apart voor de versiering.
- Doe de stukjes asperge met 2 eieren, 1 dl lichte room, nootmuskaat, peper en zout in een hoge beker en mix fijn. Smeer 4 kleine ovenschoteltjes (van +/- 4 cm hoog en 8 cm breed) ruim in met boter en verdeel er het aspergemengsel over.
- Zet ze in een schaal water (bain marie) en schuif in de voorverwarm-de oven (150°C) gedurende ? 25 min. Als u een mes in de aspergeflan steekt, moet het er droog uitkomen.
- Stort de flans op een schotel (indien nodig maakt u de randen voorzichtig los met een mes) en zet afgedekt koel weg.
- Maak de saus door alle ingredienten goed samen te kloppen.
- Schik op elk bord een aspergeflan. Versier met de overgehouden aspergepunten. Lepel wat vlekjes saus naast de flan en leg er 3 gamba's bij. De rest van de saus geeft u er apart bij. tip - U kan de flan ook in zijn geheel bakken en in sneetjes snijden. Perfect voor een koud buffet. Serveer dan op een schotel met de gamba's en de saus erbij."}}