Voorbereiding : De kip enkele uren van te voren in stukken snijden en bestrooien met peper, zout, djintan, tabasco en citroensap. Zo minimaal 2 uur laten staan (bijvoorbeeld de avond tevoren). De uien en paprika's grof snipperen. De kip zonder de groenten braden in de boter. Dan de kip uit de pan halen en de groenten erin bakken (goed roeren). Als de uien wat zachter worden de tomatenpuree, het bouillontablet en de soja toevoegen. Naar smaak nog wat tabasco toevoegen. De kip er weer bij doen met een kopje water. Het geheel ongeveer 45 minuten laten sudderen. Indien je kippepootjes of vleugeltjes gebruikt, deze eruit halen en van de botjes ontdoen. Het kippevlees weer terug in de pan doen. De ongekookte rijst en 1 theelepel zout en wat water toevoegen (water toevoegen zoals op de aanwijzing op de verpakking van de rijst). De rijst zachtjes gaar laten worden en steeds goed roeren. Liefst op een plaatje zetten. Serveren met een spiegelei. Smakelijk ! [b]