Zeef bloem en zout in een kom. Los de gist in een deel van de melk op en roer de suiker er door. Laat de gistoplossing op een tamelijk warme plaats staan tot zich aan de oppervlakte belletjes hebben gevormd. Maak een kuiltje in de bloem en doe de gistoplossing erin. Roer met een mixer voorzien van garde vanuit het midden tot een glad en klontvrij beslag ontstaat. Klop het ei en vervolgens de resterende melk erdoor. Voeg rozijnen, krenten, gember, appel, noten en citroenrasp toe. Laat het beslag afgedekt met een bord of vochtige theedoek op een tochtvrije, tamelijk warme plaats ongeveer een uur rijzen. Verhit de olie tot 160°C. Roer het oliebollenbeslg na het rijzen niet meer door. Vorm met behulp van twee met olie ingevette lepels of ijsschep bollen van het beslag, laat ze voorzichtig in de olie glijden en bak ze in ongeveer 8 minuten gaar en goudbruin. Laat de oliebollen op een stuk keukenpapier uitlekken. Serveer de bollen warm of koud en bestrooi ze met poedersuiker.