Mascarpone met perziken of seizoensfruit

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij 1kilo gele perziken in stukken. Laat 100gr fijne suiker oplossen in het sap van 1 citroen. Doe er de perziken bij en eventueel een beetje kaneelpoeder of een stokje kaneel. Laat 5 min sudderen en zet opzij om af te koelen. Klop 250gr mascarpone op met 50gr fijn suiker en vermeng de kaas met 2 stijfgeklopt eiwitten. (dat maakt de kaas luchtiger, maar zonder eiwit kan het ook.) Schep het fruit en de kaas in laagjes in hoge glazen. Serveer goed gekoeld. SLANK TIP: om de calorieên te beperken neemt u (magere) verse kaas in de plaats van mascarpone. Je kan ook perziken in blik gebruiken, ook lekker hoor!

Mascarpone met perziken of seizoensfruit is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Pavlova
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
New York cheesecake de luxe
105 min- Nagerecht
Bekijk recept
Mini-pavlova met bosbessen en amandelroom
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Lassi met abrikozen en honing
Bekijk recept

Fruittartaar en mascarpone met cassonade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept
Quiche met vegetarisch gehakt
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappeltaart met kardemomsiroop
20 min Nagerecht
Bekijk recept