Mediterrane maaltijdsoep

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Bonen 24 uur weken.
- Ui in ringen snijden, wortel in stukjes snijden. De helft van de ui, 1/3 van de wortel, ? eetlepel rozemarijn en 1 teentje knoflook in een tajine doen. Zoveel water toevoegen tot alles onderstaat.
- Pot met deksel erop in een koude oven zetten. Oven op 200 graden zetten en bonen in ca. 1 uur (of langer als de bonen oud zijn) gaar stoven. Afgieten, kookvocht opvangen en de helft van de bonen pureren.
- Kookvocht met water aanvullen tot 1 liter en met de bonen en de puree terugdoen in de tajine. Knoflook persen en met de rest van de ui en de wortel even fruiten in hete olie. De rest van de rozemarijn, koolreepjes en tomaten met sap door de bonenmassa roeren. Pot weer in de (nog hete) oven zetten en nog 1 uur laten sudderen. Op smaak brengen met peper en zout. Lekker met reepjes (Turks) brood.

Mediterrane maaltijdsoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Maaltijdsoep met linzen en chick’pieces
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aard­ap­pel­prei­soep met zalm­bal­le­tjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdsoep van geroosterde puntpaprika met groentechips
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdsoep van savooiekool
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane pastaschotel met Chaumes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept