Meringuetaartje met nectarines

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Maak het deeg klaar: meng het gezeefde meel met 1 ei, de gesmolten boter en een snuifje zout. Kneed het deeg tot een homogene massa. Bedek het met een licht bevochtigde doek en laat het 2 uren rusten in de koelkast. Rol het deeg fijn op een met bloem bestrooid werkblad. Beboter de taartvormpjes en verdeel het deeg over de vormpjes. Maak vervolgens met een vork enkele gaatjes in het deeg. Vul een kookpot met water, voeg wat suiker toe en warm op. Zodra het water begint te koken, voegt u de nectarines toe en laat u ze enkele minuutjes koken. Laat ze uitlekken en laat ze schrikken onder de koudwaterkraan. Verwijder de schil en snijd de nectarines in partjes. Smelt wat boter in een pan, samen met 3 eetlepels suiker en wat water. Laat het mengsel karameliseren en voeg vervolgens de stukjes fruit toe. Laat tot een compote koken. Verdeel de compote over de 4 taartvormpjes. Scheid de eierdooiers van het eiwit en klop het eiwit op. Voeg voorzichtig 2 eetlepels poedersuiker toe; let erop dat u het eiwit niet ?breekt?. Verdeel het mengsel over de taartvormpjes. Zet de taartvormpjes ongeveer 15 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven en laat de meringue mooi goudbruin bakken. Tip : De nectarine (ook wel bloedperzik genoemd) is waarschijnlijk een kruising tussen een perzik en een pruim. Door de grootte en de textuur van het vruchtvlees lijkt ze echter meer op een perzik. De schil is steviger, waardoor de vrucht makkelijker te schillen is en dus ideaal is voor gebruik in taartjes. Maar indien u dat wenst, kan u voor deze bereiding ook perziken gebruiken.

Meringuetaartje met nectarines is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Nectarines met hammousse
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Nectarinesmoothie
10 min Snack
Bekijk recept
Zomerse maaltijdsalade met garnalen
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept