Milde Kaapse mosterdsoep

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Smelt in een normale pan de margarine en voeg daarbij de nog wat kleiner gesneden spekreepjes. Op een zacht vuur gaar laten worden, niet bakken. Doe dan de 3 eetlepels bloem en de 3 eetlepels mosterd erbij. Even roeren tot een compacte massa ontstaat en voeg daarbij geleidelijk aan het water toe. Een blokje kippenbouillon erbij en eventueel wat zout en peper. Vijf minuten zachtjes laten doorkoken en klaar is de soep. Desgewenst wat room toevoegen. Totale bereidingstijd: ± 15 minuten. In plaats van de spekreepjes, kunnen ook stukjes gerookte zalm of paling gebruikt worden.

Milde Kaapse mosterdsoep is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Mosterdsoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mosterdsoep
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Maaltijdmosterdsoep met kaastoast
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdsoep met asperges en ham
10 min Voorgerecht
Bekijk recept

Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Steak met komkommersaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept