Millefeuille van kalfslapje, zongedroogde tomaat,

4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- **Millefeuille:** - Maak de lapjes dunner door ze plat te kloppen met het chefmes, verdeel elk lapje in 2 en pareer indien nodig.
- Schroei de lapjes heel kort aan langs beide zijden in een pan met bakken en braden.
- Monteer vervolgens in een ingeboterde bakplaat een kalfslapje, grove julienne van zongedroogde tomaat, enkele blaadjes basilicum en een sneetje mozzarella.
- Herhaal dit een tweede maal en zorg ervoor dat het sneetje mozarella de hele oppervlakte van de millefeuille bedekt.
- Leg deze bakplaat vervolgens in de koelcel.
- **Saus:** - Kleur de fijngesneden wortel, ui, selder en het spek aan met bakken en braden en bevochtig vervolgens met de sterk ingekookte kalfsfond.
- Voeg er het teentje look en de bouquet-garnie aan toe en laat vervolgens ? uur sudderen.
- Voor de afwerking de saus door een puntzeef doen en over 2 potten verdelen.
- E?n van de 2 sauzen wordt afgewerkt met 2 dl room culinair, de andere wordt afgewerkt met balsamicoazijn.
- **Ravioli:** - Bewerk de bloem, de eieren en de olie tot een homogene massa en laat deze even rusten.
- Versnijd de pepers, courgette en aubergine in fijne brunoise en bak deze groentjes knapperig gaar met de gesnipperde sjalotten.
- Bereid een tapenade met de olijven, basilicum en peterselie.
- Rol de pastadeeg zeer fijn uit en steek er vormpjes uit van 4 cm diameter (6 st./persoon).
- Beleg per persoon 3 vormpjes met tapenade en gestoofde groentjes.
- Wrijf de randen in met wat eigeel en leg er het 2de vormpje over.
- Druk goed de zijden aan en kook in veel water.
- Gaar de mille-feuille van kalfsvlees verder in de oven en kleur heel even onder de salamander.
- **Afwerking** - Napeer de ene zijde van het bord met de kalfsjus die werd afgewerkt met balsamicoazijn en napeer de andere zijde met de kalfsjus die werd afgewerkt met room culinair.
- Leg in het midden van het bord de millefeuille en werk deze af met een plukje basilicum.
- Leg de ravioli's is driehoekvorm rond de millefeuille.

Millefeuille van kalfslapje, zongedroogde tomaat, is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Tomaat en courgette uit de oven
30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige tomaat-basilicumpasta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met tomaat-appelchutney
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Millefeuille van rode bietjes en mozzarella, vinaigrette met pancetta
Voorgerecht
Bekijk recept
Millefeuille met banketbakkersroom
85 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse millefeuille met polenta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Millefeuille chocolade-framboos
Nagerecht
Bekijk recept