moeulleux au chocolat,coeur coulis aux framboises

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In een pan, 5 soeplepels frambozen en 2 soeplepels poedersuiker doen.(niet vergeten enkele hele frambozen over te laten) Dit mengsel verwarmen tot het kookt, het moet een dikke puree worden. Laten afkoelen en daarna door een chinois(puntzeef)doen zodat de pitjes achterwege blijven. Dit doe je door goed te duwen met de achterkant van een lepel. De coulis koel bewaren. De oven voorverwarmen op 180°C(th6). Het eiwit ! scheiden van het eigeel. De 3 eigelen mengen met 40gr poedersuik er totdat het mengsel verbleekt. Pas dan de bloem toevoegen en goed mengen zodat er geen klonters inkomen en het deeg glad is. De chololade in stukken breken en samen met de boter in een kom doen. Dit laten smelten in de microgolfoven of au bain-marie. Eenmaal het gesmolten is het samenvoegen met het deeg. Terug mengen. De 3 eiwitten opkloppen samen met het mespuntje zout tot een stevig geheel. De opgeklopte eiwitten voorzichtig mengen onder het chocolademengsel. Nu heb je eigenlijk een klassieke chocolademousse. 8 vuurvaste kommetjes invetten en voor de helft vullen met het mengsel, in het midden 4 framboosjes leggen en weer bedekken met de chocolademousse en dit 2/3 van het kommetje. Alles in de voorverwarmde oven plaatsen gedurende 8 minuten. Uit de oven halen en 1 minuut wachten alvorens uit de vorm te halen en op een bord te plaatsen. Rond het kommetje een coulis van frambozen maken. Dit versieren met een 2-tal frambozen en een muntblaadje. een beetje bloemsuiker strooien ter versiering. Opgelet: dit gerecht moet stevig zijn aan de buitenkant maar vloeiend in het midden.

moeulleux au chocolat,coeur coulis aux framboises is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Sorbet van frambozen (sorbet aux framboises)
Bekijk recept
Roomijs met frambozen (glace à la crème aux framboises)
Bekijk recept
Frambozenijs (glace aux framboises)
Bekijk recept

Moeulleux au Chocolat
30 min Nagerecht
Bekijk recept