Snijd de paprika's in de lengte doormidden, verwijder de steeltjes, het zaad en de zaadlijsten en was de halve paprika's. Ontkorst voor de vulling de sneetjes brood en week ze in wat melk. Snijdt de salami klein. Laat de groene Chili's uitlekken en snijd ze klein. Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Snijdt de olijven klein. Knijp het brood uit. Vermeng het gehakt goed met alle ingredienten en de Huttenkase, komijn en zout en peper naar smaak en vul er de paprikahelften mee. Leng de tomatenpuree met water tot 1 dl aan, roer er naar smaak de verschillende pepers door en schenk deze saus in een ondiepe ovenvaste schaal. Zet er de gevulde paprika's op, schep er wat van de saus over en verwarm de schaal (afgedekt) 12-14 minuten op 420 Watt tot het gehakt gaar is. Laat de gevulde paprika's enkele minuten nagaren en serveer met kant-en-klare Tacosaus en gekookte rijst.