Mexicaanse stoofschotel

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

- Snij het gerookt spek in stukjes.
- Snij de wortelen in schijfjes.
- Snipper de ui fijn. Bak het varkensstoofvlees in een stoofpot goudbruin in de hete olijfolie. Voeg het gerookt spek en de ui toe en laat nog heel even verder bakken. Kruid met de texmex-kruiden, de tijm en het blaadje laurier. Giet de rode wijn zachtjes bij het vlees, dek af en laat 40 min. sudderen. Voeg de wortelschijfjes, de tomatenpuree en de bonen in tomatensaus toe. Kruid met cayennepeper, paprikapoeder, komijn, peper en zout, en nog wat texmex-kruiden naar smaak. Laat nog 20 min. sudderen. Zet koel weg. Verwarm op een zacht vuurtje en serveer met rijst.

Mexicaanse stoofschotel is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Gestoofd konijn
2u40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse stoofschotel met groenten
1uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofschotel met pompoen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mexicaanse quesadillas
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortillasandwich met kip en avocado
20 min
Bekijk recept
Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)
20 min
Bekijk recept
Mexicaanse burrito's
30 min-
Bekijk recept