Mignongebraad met spinazie in deegkorst

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Het gebraad dichtschroeien in de hete boter en daarna kruiden met peper en zout. In een goed voorverwarmde oven plaatsen en nog 15 minuten laten bakken op 190 graden. Uit de braadslee nemen en half laten afkoelen. De gewassen spinazie blancheren, fijnhakken en laten smelten in een klontje boter. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat. De ontdooide bladerdeeg op een met bloem bestrooid werkblad uitrollen tot een plak van ongeveer 40 centimeter diameter. Het vlees rondom bedekken met spinazie en in bladerdeeg wikkelen. Bestrijken met een losgeklopte eierdooier en 10 minuten laten kleuren in een op 230 graden voorverhitte oven. De ui fijnhakken. De tomaten onderdompelen in kokend water en vervolgens laten schrikken in koud water. De tomaten pellen, ontpitten en pletten. De braadjus aan de kook brengen met een takje tijm, de gehakte ui en de geplette tomaten. Kruiden met peper en zout. De tijm verwijderen en pureren met de staafmixer. De saus zeven en opkloppen met een flinke klont roomboter. Het vlees in plakken snijden en serveren met de saus. Afwerken met een takje tijm.

Mignongebraad met spinazie in deegkorst is een recept van Jerryke's Cuisine

Dit vind je misschien ook lekker

Winterstoof onder een dekseltje
15 min, wachten 45 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm in deegkorst
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Heel Holland Bakt: citroentaart
45 min Nagerecht
Bekijk recept
Lamshaasjes In Deegkorst
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mignongebraad met brie en courgetten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mignongebraad met snijbonen en graanmosterd
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mignongebraad met witloof en kriekbier
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mignongebraad met champignonsaus en tomaat
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept