Doe in een pot ongeveer 2 kg soepvlees van de lap, 2 mergpijpen, 4 stalen prei in ringen, 4 wortelen in grove stukken, 2 blaadjes laurier, wat peperbollen, 4 blokjes ( runds ) bouillon, tijm, 3 uien in grove stukken en zoveel water tot het vlees goed onderstaat. Laat op een groot vuur staan tot het kookpunt. Daarna op een middelmatig vuur koken tot het vlees gaar is. Laat daarna afkoelen in de pot en zet daarna de pot in de frigo. De dag daarna neem je een pot met dikke bodem ( creuset ), en daar doe je dan een goede brok boter in die je laat smelten tot hazelnootkleur. Stoof er 3 grofgehakte uien in tot ze een bruin kleurtje krijgen. Voeg er dan 2 bundeltjes verse wortelen bij. Snij de wortelen eerst in 4 en dan in reepjes. Zet het deksel op de pot en laat 10 Ã 15 mn fruiten. Voeg er dan gesneden aardappelen bij, 1 grote en 1 kleine bokaal erwtjes ( HAK ) en 2 laurierbladen. Leg er het soepvlees en de 2 mergpijpen op en kruid met peper en zout. Voeg er de nodige bouillon bij en laat goed doorkoken tot de aardappelen gaar zijn. Serveer met mosterd of pickles. PS: Je kan er ook een stuk vers geregeld spek aan toevoegen, maar dit moet je dan eerst bruin bakken in de boter, daarna de uien bijvoegen, en dan dezelfde handelingen zoals hierboven. Dit is een recept van Ronny V.
Mijn oma's stoofpotje met soepvlees is een recept van Jerryke's Cuisine